Om oss

Vi älskar djur i allmänhet och hundar i synnerhet. Genom åren har vi som ligger bakom den här sidan haft flera, flera olika hundar och vissa av har även arbetat som hunduppfödare. Detta gör att vi vet att hundar är unika individer och att det skiljer väldigt mycket mellan två hundar – även om de är av samma ras.

Det gör att det sällan finns exakta mallar som fungerar för att uppfostra en hund. Man måste som ägare vara beredd att anpassa sig, testa olika saker och hitta en kommunikativ väg tillsammans med sin hund. Hundar behöver viss disciplin och att kunna få hunden att följa vissa uppmaningar är en absolut nödvändighet som leder till ett både enklare och bättre liv med hunden.

Tyvärr ser man idag många hundägare som fattat fel beslut. Detta redan från start: man borde inte ha en hund. Det säger vi inte för att vara elak, vi säger det som en ren fakta. Man skaffar hund av fel skäl och man saknar en planering för framtiden. Detta gäller framförallt för unga vuxna som vill ha sällskap. En hund blir en perfekt vän i livet när man flyttar hemifrån – men vad händer på längre sikt?

Man måste planera även för framtiden: att skaffa en hund ska kännas rätt för stunden, men även om tio är. Dessutom kan man se att många skaffar en hund som inte passar in i den miljö man har att erbjuda. Större hundar behöver ett större utrymme och att placera en sådan i en liten etta mitt i centrala Stockholm är nästan angränsande till djurplågeri. Man måste utöver detta även tänka på det ekonomiska. Har du råd med en hund både initialt och på längre sikt? Att ha hund innebär ganska stora fasta kostnader. Du ska ha råd med mat, du ska köpa leksaker, koppel och utöver detta ska hunden även ha en försäkring.

Är du redo att skaffa hund? I så fall är du mer än välkommen att läsa de tips, råd och tankar vi ska presentera löpande på den här sidan. Målet är att ge dig tillräckligt med kött på benen för att bli världens bästa hundägare. Välkommen!