Samspel efter valpkurs

Man kan sitta i evigheter och kolla på sin valp. Hur bedårande söt den lilla är. Tills den vaknar, då blir den ett monster som bits med nålar till tänder. Tillbaka till sovandet, helt underbar.

Vilket underbart liv hemmet blev fyllt med igen. Från att det var lugnt och lite tråkigt, är det fullt med liv och bus. Och en hel del förundran över hur något litet kan vara så perfekt. Att skaffa valp var verkligen i helt rätt läge, semestern är här och det finns ordentligt med tid att bonda. Göteborgarna blir så glada och puttinuttiga när de möter en med den lilla valpen. Alla vill hälsa och klappa, men för träningens skull går det inte att alla hälsar på valpen. När promenaderna blir för långa får valpen i stället komma upp i famnen, där sitter den bra tills den orkar gå igen.

Valpkurs för de viktiga grunderna

Man vill göra allt helt enligt skolboken. Ge valpen en så bra chans som möjligt att bli en trygg och glad hund. En hund som ska gå vid ens sida hela livet. En valpkurs i Göteborg är redan inbokad. Men innan den påbörjas måste valpen vara fullt vaccinerad. Det är bra, då har man lite mer tid på sig att bonda mer innan. På valpkursen får den lära sig de viktigaste grunderna. Allt sker på ett lugnt och harmoniskt sätt som är roligt för valpen. Det är viktigt att den finner träning roligt och inte blir skrämd för det.